Windows of ander besturingssysteem

 

56,82 % Windows 8.1

25,20 % Windows 10

19,74 % Windows 7

(Gegevens heb ik gevonden via de bezoekersteller op mijn website op 17 januari 2022).

 

Op dit moment is Windows 10 koploper en dat begrijp ik wel, want die gebruik ik nu ook, zowel op mijn PC, als op mijn Notebook.

 

Wanneer u problemen heeft met een Windows PC, is de kans groot, dat u door een kennis, familielid of forum geholpen kunt worden.

 

Als u daarentegen een computer gebruikt van Apple (Mac OS), of een van de vele varianten van Linux, is de kans op gratis deskundige hulp vl kleiner.

Voor Apple bent u dan vaak aangewezen op een Apple verkooppunt (Applestore) en u mag hopen, dat daar deskundige, (vaak betaalde hulp) te krijgen is.

 

Voor Linux (Mint) kunt u vaak terecht op specifieke Linux forums zoals http://www.linuxforums.org/

Zoek eventueel via Google.

 

Bovenstaande is meteen de reden, dat mijn websites zijn gebaseerd op Windows, want van Apple en Linux weet ik niets, hoewel ik diverse versies van Linux wl heb geprobeerd.

 

Vanaf 2000 heb ik nu redelijk wat ervaring opgebouwd met Windows computers en gebruik veel programma's, die vnl. of uitsluitend te krijgen zijn voor gebruik bij Windows.

 

Linux: OS is goedkoop, of gratis wat ook geldt voor de meeste software. (Kan op een normale PC),

Apple: OS en computer zijn duur, maar goede grafische kwaliteit en betrouwbaarheid, en daarom meestal in gebruik bij drukkerijen en ontwerpstudio's en tot voor kort, gn- of weinig last van virussen.

 

Omdat ik bij het werken op de PC afhankelijk ben van de verkrijgbare software (en waar ik goed aan ben gewend), concentreer ik me uitsluitend op computers en laptops waar een versie van Windows op zit.

 

Dat is ook de reden, dat ik op mijn websites gn aandacht besteed aan andere besturingssystemen.

Als u toe bent aan een nieuwe PC- of laptop is mijn advies: ga voor een met Windows!

 

Ik wens u wijsheid!

Wim

 

vrijdag 17 maart 2023

 

web counter