Software Controle

 

Secunia Personal Software Inspector (PSI)

3 januari 2016
Producent Secunia is in het najaar van 2015 overgenomen door Flexera Software.

 

Secunia PSI valt dus nu onder Flexera.

 

Voor Windows

Beschrijving: 

Behalve door middel van Windows Update en de updates van uw virusscanner is het verstandig om alle software op uw PC bij de tijd te houden. Secunia Personal Software Inspector (PSI) helpt daarbij.

 

Secunia PSI bekijkt welke programma's allemaal op uw PC staan en geeft vervolgens aan of u de laatste up-to-date versie heeft van deze software. Als uw software verouderd is downloadt Secunia PSI automatisch de laatste versie of wijst u op de update. In het laatste geval die u nog handmatig te updaten, maar Secunia PSI wijst u wel naar de downloadlink. Zo mist u nooit meer een beveiligingsupdate van een programma en is uw PC-gebruik weer wat veiliger.
 

https://www.gratissoftwaresite.nl/userfiles/secunia-psischerm.jpg


Secunia PSI blijft in de systeembalk draaien om uw software op updates te controleren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen het programma niet te laten opstarten met uw PC en af en toe handmatig naar nieuwe versies van alle software te zoeken. Let op dat Secunia PSI alleen controleert op beveiligingsupdates! Secunia vermeldt daarom niet altijd de laatste versie, maar wel de laatste veilige versie.

 

Voorbeeld

 

Wanneer u na bijwerken het programma start, ziet u een scherm als hieronder ▼

 

 

Licentie: Freeware

Taal: Nederlands en Engels

 

Download: 

https://www.flexerasoftware.com/enterprise/products/software-vulnerability-management/personal-software-inspector/

 

zondag 20 mei 2018