Panda Free Antivirus

 

Door: Edmond Varwijk | 06 november 2015 09:00

 

Downloaden: http://www.pandasecurity.com/netherlands/homeusers/solutions/free-antivirus/

 

Het Spaanse Panda Security is een wereldspeler bij computerbeveiliging maar ook hier nog altijd minder bekend. Een gratis antivirus moet helpen meer bekendheid en gebruikers te krijgen. Met Free Antivirus 2016 moet dat zeker lukken.

Panda Free Antivirus 2016 biedt bescherming tegen virussen en spyware inclusief real time bescherming. Verder is er cloudgebaseerde url- en webfiltering voor automatische bescherming tijdens het surfen.

 

Alle andere functies zoals WIFI-bescherming, ouderlijk toezicht, beveiliging van privegegevens, back-up, een wachtwoordmanager, bestandsversleuteling, de mogelijkheid bestanden echt definitief te verwijderen en ook systeemutilities van Tuneup, zijn alleen als onderdeel van een betaalde versie van Panda verkrijgbaar.

 

 

 

Panda Free Antivirus heeft een opgeruimde interface met toegang tot de belangrijkste onderdelen.

Tijdens de installatie kun je ervoor kiezen bijvoorbeeld extra identiteitsbescherming te activeren en wordt als optout, Yahoo als nieuwe standaard zoekmachine ingesteld.

Ook wordt optioneel MyStart-geinstalleerd, eveneens van Yahoo.

 

Windows

De interface van Panda Free Antivirus is overzichtelijk en het programma is volledig Nederlandstalig.

 

Enkele pro-functies zijn wl aanwezig en brengen je wanneer je deze toch selecteert, direct naar de Panda webshop. De hoeveelheid reclame is beperkt tot een banner en die is minder geslaagd, een popup bij het starten van Windows die helaas met de muis gesloten moet worden. Panda scoort al jaren erg goede resultaten in de verschillende antivirustests en heeft daarbij op onze PC nauwelijks impact op de prestaties.

 

De beveiligingsproducten van Panda gebruiken cloudtechniek, zonder internetverbinding zijn ze veel minder bruikbaar, tegelijk is het risico op besmetting dan ook veel lager. Voor geval je PC toch besmet raakt kun je een reddingsdisk of USB-stick klaar maken voor offline scannen.

De hiervoor gebruikte Panda Cloud Cleaner laat zich ook vanuit Panda Free Antivirus als extra add-on installeren. De instellingen kunnen met een wachtwoord worden afgeschermd.

 

 

Je kunt een USB-stick maken om je PC te redden van een heftige infectie.

 

Conclusie

Ook al kun je met de meeste antivirusprogramma's zelf ook een opstart-cd maken, met drie engines en zijn gebruiksvriendelijkheid is de FixMeStick gewoon beter.

Maar als virusscanner presteert Panda's freeware uitstekend.

 

Het enige nadeel is, dat er regelmatig een Upgrade voorstel komt, en dat kunt u wegklikken met het Kruisje, rechts boven. (zie rode kaders)

 

 

Of:

 

 

Reclames: ▲▲

 

Bron: https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/panda-free-antivirus-2016-67402/

 

dinsdag 11 juli 2017